АДМБ – среща между приятели


За трета поредна година Асоциацията на денталните мениджъри в България проведе неформална среща между приятели – този път в Рибарица.

Но едва ли е необходимо да изброяваме присъстващите, датата на провеждането, темите. Съвсем просто е – една общност от приятели се събра, за да си поговори, без дневен ред. А Рибарица им подсигури така жадуваните часове или по-скоро мигове на отдих, извън напрегнатото работно ежедневие.

Най-запомнящото се от подобни срещи е споделеното – възможността да получиш приятелски съвет или ти „да удариш“ едно приятелско рамо – искрено и с човешкото намерение да помогнеш.

Във въздуха на Рибарица (и то какъв!) прелитаха идеи, но не останаха във въздуха. Идеите са като птиците – летят и понякога кацат до теб. Ако ги нахраниш, ще ти дадат полет.

Така е – Рибарица те зарежда с идеи за полет, но странно – не и с желание да изхвърчиш от това райско гнездо, свито на българската земя. Мисълта лети, а хората не отстъпват мястото…

Затова хората си намериха извинение и решиха да се поразходят до Гложенския манастир и Тетевенските водопади. И хайде, отново на високото!

Сигурно единствено Вазов може да опише омайващо омайващия път до Тетевенските водопади. На думите им трябва майстор, но на очите само поглед, за да отведе чудесата от видяното в сърцето. Те остават там завинаги и не се преразказват.

Като допълнение – много приятно и възрадостно е за по-опитните, завръщайки се по пътя, да чуят поздрава: „Добър ден!“ от изкачващите се групи младежи.

„Вървят по нашите стъпки“ – си казаха приятелите от АДМБ – „в група, в екип – изкачват се и ни поздравяват…!“

Още една прекрасна среща! И още един извод: „И последователите ги има, и България я има!“