Асоциацията на денталните мениджъри в България призова: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!”


„Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!” На това мото подчиниха своите инициативи през 2011 г. членовете на АДМБ по случай Световния ден на усмивката. По традиция този „усмихнат ден” се чества всеки първи петък на октомври – тази година датата бе 7 октомври.


На специална пресконференция в БТА от АДМБ информираха как ще популяризират по-широко Световния ден на усмивката у нас. Денталните мениджъри заявиха, че този ден е повод да напомнят на българите, че истинската, природно създадена усмивка се съхранява чрез редовна профилактика и добро орално здраве.

На пресконференцията присъстваха зам.-председателят на АДМБ д-р Нелия Михайлова, д-р Венцислав Стоев от управителния съвет на организацията, д-р Катя Славова, носител на наградата „Мениджър на дентална практика 2010” и др.
„Ние се присъединяваме към идеята на американския график Харви Бел – автор на този празник и на „усмихнатото човече” – този ден да бъде „посветен на доброто настроение и добрите дела” – споделиха организаторите. По думите им „в началото на есента всеки от нас се нуждае от повече ведрост и оптимизъм. Ето защо всеки може да направи добро, да помогне на някого да се усмихне, макар и за един ден. Да го направи според възможностите.

По този повод на 7 октомври членовете на асоциацията извършиха безплатни профилактични прегледи в София, Пловдив, Бургас, Русе, Ст. Загора, Благоевград, Перник, Смолян, Елин Пелин и др.

Денталните мениджъри призоваха българските журналисти да „хванат” с фотоапаратите си и видеокамерите усмивките на българските артисти, певци, популярни личности. Да ги отпечатат на страниците на изданията, да ги покажат по телевизията, интернет.

„Попитайте ги как се грижат за своята усмивка. Вашите читатели и зрители нека да оценят коя е най-красивата усмивка. Направете същото и с българските политици – представете усмивките им пред вашите аудитории и ги попитайте: „А какво направихте до днес, за да се усмихват вашите избиратели. И защо, ако се усмихнат, мнозина от тях се оказват обеззъбени”.
„Ние сме зъболекари и професията ни е да създаваме усмивки”, казаха още от АДМБ. И припомниха, че само след две седмици в Пловдив е церемонията по връчване на наградите в третото издание на Националния конкурс „Мениджър на дентална практика”, организиран от асоциацията. „Там ще представим онези наши колеги, които чрез добро управление на своите кабинети и клиники действително помагат на българите да се усмихват”, добавиха представителите на АДМБ.