Ден на усмивката


За трета поредна година – 2013 г. – Асоциацията на денталните мениджъри в България отбеляза Световния ден на усмивката – всеки първи петък на октомври. Този ден преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“.
През тази година УС на АДМБ реши да покани малките таланти от детските градини и училищата да изразят съпричастността си към своите приятелчета от домове за деца, лишени от родителска грижа, деца с увреждания, в болнични отделения и да им помогнат да се усмихнат, като им подарят своя рисунка импровизация на тема усмивка.
Кампанията се разгърна по цялата страна. На 4 октомври „усмихнатите подаръци” бяха в ръцете на децата, изпаднали в тежко положение и им донесоха мъничко радост. В 12 ч. в небето бяха пуснати балони.
Екипът на клиника „Бургасдент“ посети Центъра за настаняване от семеен тип към Сдружение Детски Център „РОНКАЛИ“ с много подаръци за децата.
Центърът приема и се грижи за 15 безнадзорни деца от улицата, сираци и деца от семейства в неравностойно социално положение. Работи денонощно и осигурява близки до семейните условия за живот на децата.
АДМБ получи благодарствено писмо от център „РОНКАЛИ“, в което се казва:
„Децата и екипът на ЦНСТ „РОНКАЛИ“, Бургас, изразяват своята признателност за дарението, което направихте за децата. Вашата подкрепа е израз на човечността, тържество на добротата, бликнала от самото сърце. Във Ваше лице ние виждаме онази хармония между мислите и действията, между етиката и идеалите, която извисява хората“.
В София, за да поднесат подаръците от малчугани за малчугани, организаторите посетиха отделенията по детска коремна и гръдна хирургия в „Пирогов“.
В Пловдив децата, които нарисуваха своите „усмихнати подаръци“, бяха от „Англия скул“ на г-н Кит Кейли. Посещението бе в детска клиника на ВМИ – Пловдив.