Конкурсът „Мениджър на дентална практика” с ново наименование – „Дентален мениджър на годината”


За първи път големият победител ще получи статуетката „Адмира”

На свое заседание, провело са на 30 юни т.г. в Пловдив, Управителният съвет на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) взе единодушно решение да продължи конкурса „Мениджър на дентална практика” под ново наименование: „Дентален мениджър на годината”. С допълнение – „Бизнес награди за зъболекари „Адмира”.
„Смятаме, че наименованието „Дентален мениджър на годината” е по-лесно за изговаряне и по-комуникативно”, се аргументират от асоциацията в обръщение към съсловието.


Голямата награда в тазгодишното издание ще бъде придружена с връчването на статуетка „Адмира” – символ на конкурса. Идеята е това да се превърне в традиция – статуетката да бъде непреходна, името й да не се променя.
„Адмира” произхожда от „admire” – на английски, което означава „възхищавам се”, „адмирация” – на български – възхищение, почит, подкрепа. По щастлива случайност в думата е вградена абревиатурата и на български, и на латински адм и adm, т.е. Асоциация на денталните мениджъри. Ако се изписва на английски, става ясно защо е връчена на най-добрия дентален мениджър – възхищение от постиженията му.


От АДМБ призовават колегите за участие в надпреварата:
„Независимо дали сте се включвали в предишно издание, съществената дума на конкурса е „растеж”. И поясняват: „Това е ежегодно благородно състезание, ще го наречем условно „Висша лига”, защото никой не изпада. „Отборите”, т.е. кабинетите и клиниките, могат да се състезават всяка година, независимо какво място и каква награда са взели от предишната. Ако някой е отчел, че през тази година е надградил – взема решение и участва. Без значение дали е собственик, ръководител на малка или голяма практика – пред възможността за успех всички са равни.”


Всеки колега може да номинира практика, която е забелязал, че се развива и заслужава да бъде отличена.
Достатъчно е само да се попълни анкета за участие – тя е качена в сайта на асоциацията – https://admb.bg и на фейсбук страницата й. Анкетите могат да се изпращат на е-mail: admbul@gmail.com или ever.sp@abv.bg.
Краен срок за получаване на анкетите – 20 август т.г.


Предвижда се церемонията по награждаването да се проведе на 7 октомври 2016 г. в София.
„Амбицирани сме заедно с Вас да покажем едно ново, високо ниво на конкурса – запомнящо се от съсловието и обществото събитие. За да адмирираме на Световния ден на усмивката и първия носител на статуетката „Адмира”, споделят още от АДМБ.

,