Нови акценти – 2014


През тази година АДМБ прибавя нови акценти към дейността си. Целта е асоциацията да придаде по-голяма динамика в общуването си с колегите и пациентите.
В тази връзка предстои излизането на брой 1 на електронното издание на асоциацията „Съвети на зъболекаря”, което е предназначено за пациента. Задачата му е да повишава знанията и културата на българина по отношение на денталното му здраве, да го образова, да дава съвети и пр. Списанието е с национално значение.
Извън всекидневните индивидуални усилия на всеки дентален специалист, изданието периодично ще дава информация за мерките, програмите, инициативите, които денталната общност като цяло и отделните кабинети в частност, предприемат с цел превенция и по-добро лечение на пациентите.
На неговите страници ще бъдат представяни победителите от конкурса “Мениджър на дентална пратика”.
“Съвети на зъболекаря” ще излиза 4 пъти в годината, А-4, PDF формат. Ще се разпространява безплатно по електронен път до 100 000 физически и юридически лица, както и до пациентите на дентални клиники и кабинети от цялата страна, членове на АДМБ. Ще може да се четe и “разлиства” на интернет платформата http://www.issuu.com.
Започва и издаването на електронен бюлетин „Дентален мениджър”, който ще отразява мероприятията на организацията – предстоящи и бъдещи, ще публикува статии, касаещи управлението на денталните практики. Ще представя кандидатите в конкурса “Мениджър на дентална практика”.
И двете издания ще се качват на сайта на асоциацията и ще бъдат достъпни за публиката.
След провеждането на IV национална конференция на дневен ред идва началото на шестото издание на конкурса „Мениджър на дентална практика” . Стартът е в края на май. През юни предстои участие на АДМБ чрез лекция на Научния конгрес на Българския зъболекарски съюз.
И този път ще отбележим „Световния ден на усмивката” – традиционно това е първият петък от октомври.
Този празник е анонс към церемонията по награждаването на победителите от конкурса „Мениджър на дентална практика”. Церемония, която ще се проведе отново в края на октомври в Пловдив.
АДМБ ще участва със своя лекция и в колоквиума на Съюза на зъботехниците в България в края на годината.