По повод Световния ден на усмивката АДМБ дари усмихнати празници на български деца


„Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!” За втори път под това мото АДМБ отбеляза Световния ден на усмивката. По традиция този „усмихнат ден” се чества всеки първи петък на октомври.


Тази година – 2012 – датата бе 5 октомври и на този ден АДМБ организира по цялата страна малки „усмихнати празници” за деца от социални домове, деца с увреждания, детски отделения в болници и др.
С идеята, че един добър жест е достатъчен, за да изгрее „усмихнатото човече” върху лицето на всяко българско дете, в празника се включиха членове и симпатизанти на АДМБ в София, Пловдив, Бургас, Русе, Ст. Загора, Благоевград, Сандански, Перник, Смолян, Елин Пелин и др.

Точно в 12.00 ч. децата пуснаха в небето разноцветни балони с изображението на усмихнатото човече. Бяха раздадени подаръци, лакомства, клоуни забавляваха малчуганите.


В София бяха посетени детска градина и детското кардиологично отделение към Националната кардиологична болница.
В предаването „Преди обед” по bTV д-р Нелия Михайлова, зам.-председател на АДМБ, сподели, че идеята на този празник е за вътрешната усмивка, за вътрешната красота.Ние, зъболекарите, се грижим за външния вид на усмивката. Всъщност, идеята на празника е чрез доброто, чрез добрините да усмихнем хората около нас – допълни тя.
Председателят на асоциацията д-р Венета Павлова подчерта:

– Асоциацията на денталните мениджъри, зъболекарите, инициираме този празник, защото ние се грижим за усмивката. В същото време като мениджъри създаваме условия, в които да се предлага най-добрата грижа за пациента. Всеки би трябвало да направи нещо добро. Не само в този ден, по принцип всеки ден, за да направи хората по-щастливи.

В Пловдив бе организиран празник за децата от дом „Мария Луиза”.
В дом „Мария Терезия“ – Ст. Загора, специалисти от асоциацията обучаваха децата как да почистват зъбите си и да ги поддържат здрави, съобщи телевизия „Стара Загора”.

В Русе д-р Дукова и д-р Сапункьова от клиника „Дукови” усмихнаха децата в детското отделение в МБАЛ Русе и един клас в ОУ „Иван Вазов”. Те зарадваха малчуганите с много подаръци, балони и голяма торта, съобщи www.ruseinfo.net.
В Добрич д-р Кремена и Милен Димитрови организираха детско шоу с подаръци, лакомства и много усмивки за малките пациенти от Добричката болница.