По повод Световния ден на усмивката АДМБ поздрави всички лекари и медицинския персонал в страната: „Пред професионалните умения и усмивката Соvid е безпомощен!“


По повод Световния ден на усмивката Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) поздрави своите колеги – всички лекари и тези, които са на предния фронт в борбата с пандемията и целия медицински персонал със специално обръщение, което гласи:

Днес, ние от АДМБ, изпращаме своя усмихнат поздрав към лекарите, към тези, които работят в тежките условия на Соvid отделенията, както и към целия медицински персонал – към всички, които помагат и се грижат за своите пациенти.
Ние се обръщаме към тях и с ръка на сърцето им казваме:
„Колеги, заедно сме в тази битка. Имате нашата безрезервна подкрепа!
Усмихнете се! Усмивката дава сила, усмивката дава увереност!
Пред професионалните умения и усмивката Соvid е безпомощен!“

Членове на АДМБ посетиха болници от цялата страна, като връчиха специални картички с поздравителни адреси на своите колеги, балони с лика на усмихнатото човече и ги почерпиха с парче от усмихна торта. Бяха посетени ковид отделението на Белодробна болница, Перник, Детско отделение към болницата в Русе, СБАЛ по Детски болести, София, ковид отделението на Александровска болница. В световния ден на усмивката предизвикахме сълзи от щастие в очите на завеждащ ЦСМП Стара Загора д-р Милена Василева и екипа.

Д-р Венета Павлова, председател на АДМБ, обобщи емоциите през деня с думите: „Истински празник! Наситен с настроение и усмивки ден!”

Припомняме, че АДМБ чества Световния ден на усмивката вече 11 години.
Асоциацията прие идеята на американския график Харви Бел – автор на този празник и на „усмихнатото човече”– този ден да бъде „посветен на доброто настроение и добрите дела” и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне”.

През тази година всички членове на АДМБ се обединиха около идеята по повод Световния ден на усмивката да зарадват колегите си – лекарите от цялата страна, онези, които работят в Соvid отделенията както и целия медицински персонал с новата инициатива. Да изкажат своята признателност и благодарност към тях, и да ги усмихнат.