Юлия Радева от „Суис Дентапрайм”е „Мениджър на дентална практика” 2013


За първи път зъболекарският Оскар получи не лекар, а мениджър. Юлия Ра­дева, оперативен мениджър на МДЦ „Суис Дентапрайм”, Варна, спечели „Мениджър на дентална практика” 2013 и статуетката „Творецът”.

Юлия Ра­дева, оперативен мениджър на МДЦ „Суис Дентапрайм”, Варна, спечели „Мениджър на дентална практика” 2013 и статуетката „Творецът”

Носител на първа награда в категорията „Мениджър на дентална клиника” стана д-р Гассан Юсеф Мохамед, управител на МДЦ „Медстом” и ДЦ „Медстом-М”, София. Първа награда в категорията „Мениджър на дентален кабинет” взе д-р Юрий Василев, управител и собственик на „Дентален и естетичен център д-р Василев”, Тутракан.

Носител на първа награда в категорията „Мениджър на дентална клиника” стана д-р Гассан Юсеф Мохамед, управител на МДЦ „Медстом” и ДЦ „Медстом-М”, София
Първа награда в категорията „Мениджър на дентален кабинет” взе д-р Юрий Василев, управител и собственик на „Дентален и естетичен център д-р Василев”, Тутракан


Церемонията по връчване на наградите се състоя на 18 октомври т.г., този път в Новотел Пловдив, зала „Бендида”, в присъствието на над 200 представители от елита на денталното съсловие у нас.


Със своите хитови изпълнения певецът Орлин Горанов поддържаше настроението на публиката.


Специални гости бяха д-р Донка Станчева, главен секретар на Българс­кия зъболекарски съюз, д-р Венцислав Стоев, председател на Сдружението на българските зъболекари, г-н Добри Митров, зам.-директор на отдел „Браншови организации” в Българската сто­панска камара.


Организатори на надпреварата бяха Асоциацията на денталните дилъри в България, Асоциацията на денталните мениджъри в България и в. „Стоматологичен свят”.


Осоновен спонсор на петото издание на конкурса бе фирма Pierre Fabre. Спонсори – Глаксо Смит Клайн, АЛБА-ТМ, официален представител на Carestream Dental за България, Axis Biodental, EO Dent, „Изидент”, BurgasDent, д-р Спаска Фезова, д-р Фикрет Абил, клиника „Св. Аполония” – Русе, д-р Иванка Обрешко­ва, „Дентатехника”, „Медикал Де­по”, W&H – България и Swissdent & Co.


Надпреварата имаше и своите партньори в лицето на Съюза на зъботехниците в България, сп. ДЕА, сп. „Инфодент”, Фернет – България и Новотел Пловдив. Подкрепа за събитието оказаха Българският зъболекарски съюз, в. „Дента­медика” и Сдружението на българ­ските зъболекари. Медиен партньор бе „Дарик радио”.


Петото издание бе съпътствано от много „за първи път”. За първи път критериите за оценка бяха придружени от точки. Всеки член на журито бе дал крайната си оценка на базата на точките, които е отбелязал. За първи път посещенията на практиките бяха заснемани на живо от оператор – така бяха подготвени електронните визитки и видеообръщенията. Той бе влязал и в ролята на непредубедения пациент – също бе дал своята оценка (разбира се, без да се взима предвид при класирането). За първи път на част от събеседванията присъства и г-жа Емилия Караянева, главен редактор на в. „Дентамедика”, т.е. осигурена бе гледната точка на още една медия.


„Надяваме се, споделиха от журито, че в това издание на конкурса сме създали условия за по-всеобхватна и обективна оценка на кандидатите”.


Бяха отличени и здравни журналисти. Д-р Неделя Щонова, автор и водещ на предаването „Духът на здравето” по bTV, неотменен водещ и на тази церемония от самото начало на конкурса, по думите на журито „истински приятел и част от нашия екип”, бе отличена с грамота „За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина” и плакет „За изключителен принос в утвърждаването и популяризирането на конкурса „Мениджър на дентална практика”.
С плакет „За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина” бяха наградени Мира Добрева, водеща на предаването на БНТ „Денят отбизо с Мира Добрева”, Невена Попова от zdrave.net и Дарик радио.

С плакет „За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина” беше наградена Мира Добрева, водеща на предаването на БНТ „Денят отбизо с Мира Добрева”

Най-зъболекарската награда – „Фамил­ната дентална практика – традицията ра­жда бъдещето” стана притежание на д-р Евелина Божкова-Печева, управител на Стоматологичен център AllDent, Пловдив.

Със специална награда „Дентални кабинети с измеренията на клиника” бе отличен д-р Виктор Жечков, собственик и управител на дентална клиника „Провидент”, София, с плакета „Планирано – изпълнено” – д-р Ясен Димитров, управител на „Алфа дентал студио”.

Наградата „Успешната дентална практика в малкия град” бе присъдена на д-р Александър Желязов, управител на ЕТ „Д-р Александър Желязов”, Асеновград.

Специалната награда „Българска дентална практика с европейски измерения” и статуетката „Огън” от името на Асоциацията на денталните дилъри бе дадена на женското начало в тази практика – г-жа Стойчева, собственик на дентална клиника Confident, София.

Статуетката „Ключ към успеха” от името на Асоциацията на денталните мениджъри стана притежание на д-р Магдалена Тарлева, управител на „Ем Дент”, Шумен.

Наградата „Изборът на пациента” получи д-р Милка Колева-Домусчиева, Хасково.

Д-р Поля Петева от Плевен и д-р Ани Вълова от Враца бяха отличени с плакети за добър дентален мениджмънт „Съвременна дентална практика”.


Призът „Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал до 3 човека“ взе СМТЛ V&S Dentalno studio Стефан Чавдаров, София, а „Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал над 3 човека“ спечели Иван Попов, СМТЛ „Иван Попов“, Варна. Наградата за „Екипен дентален мениджмънт” отиде при СМТЛ „РАДУЛОВ и син ДЕНТАЛ” ООД, Пловдив и д-р Георги Бозалиев, Пловдив, а „Българска зъботехническа лаборатория с европейски измерения и технологии” – при СМТЛ ФИАДЕНТА – Константин Фиалковски, Варна.


Д-р Пламен Бързашки бе удостоен със специален плакет за усилията му в изграждането на конкурса „Мениджър на дентална практика“.


На следващия ден организаторите дадоха пресконференция в пресклуба на БТА – Пловдив. Д-р Венета Павлова, председател на журито и на АДМБ, обяви пред журналистите слогана на конкурса „Добрият дентален менижмънт – в полза на българските пациенти“. Тя посочи: „Факт е, че и в малките, а не само в големите градове, се инвестира в качествено здравеопазване и нови технологии“. „Щастлива съм, че стоматолози от Пловдив, градът домакин на националния конкурс, печелят два приза“ – допълни тя.


„Зъболекарските Оскари“, както винаги, бяха отразени широко от печатните и електронни медии у нас.


Трябва да се отбележи, че тържествената церемония по награждаването се проведе в рамките на изложението „Дентал Експо“, организирано отлично от Асоциацията на денталните дилъри в България. Двете събития привлякоха вниманието на денталната общност у нас и създадоха неподправено усещане за общ празник на съсловието.
За изводите от конкурса – в следващия брой

,