VIII Национална конференция на АДМБ


На 14 април 2018 г. Стара Загора отново бе домакин на поредната – осма – Национална конференция на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ).
Темите на събитието „Нов регламент за личните данни” и “Ценообразуване в денталната практика“ предизвикаха голям интерес и привлякоха вниманието на дентални лекари и мениджъри на дентални практики от цялата страна.
Златен спонсор на форума бе „Линеа Трейдинг“, а сребърен – „Аксис България”.


За предизвикателствата пред денталните лекари и мениджърите на лечебни заведения в областта на денталната медицина с влизане в сила на новия Регламент за лични данни говори адв. Мария Шаркова.
„Финансово управление на денталната практика, цени и ценообразуване в денталната практика, как да не декапитализираме денталната си практика“ бе темата на Георги Найденов.
Магдалена Мичева от “Линеа Трейдинг” се спря на „Здравната услуга „Съхранение на стволови клетки от млечни зъби“ и възможностите за денталните клиники“. Тя направи и премиера на “Multi Blue Laser – Германия: син операционен, червен, инфрачервен лазер и фотодинамична терапия в един уред. От създателя на РАСТ 300.“
Лекционната част – от 9,30 до 17,30 ч. – премина динамично и бе съпътствана от множество въпроси, коментари и дискусии. По отношение на въвеждането и прилагането на новия регламент за личните данни (GDPR) бяха разгледани и разяснени много актуални моменти.
Георги Найденов, освен с отличната си презентация, изненада аудиторията с представяне на таблицата за “Определяне цените на денталните услуги”. Цялата лекция, таблицата, както и 7-а глава от книгата на д-р Даниеле Берета в помощ за маркетинга на денталната практика бяха получени безплатно на e-mail адресите на всички участници.
По традиция по време на събитието книжарници „Хеликон“ имаха щанд с бизнес литература. Трябва да се отбележи, че в края на срещата резултатът бе видим – повечето от книгите бяха изкупени.
На 15 април се състоя и Общото отчетно събрание на АДМБ. В дневния ред бяха разгледани текущи въпроси, както и приет нов регламент за участие в предстоящото издание на Националния конкурс „Дентален мениджър на годината – Адмира“.
Бяха приети и нови 10 членове на асоциацията.